Курс долара в Україні: ексміністр зробив прогноз на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара в Україні: ексміністр зробив прогноз на рік

Валюта
4542
Курс долара в Україні на 2021 рік на рівні 29,1 грн/дол., який прогнозує Кабмін, є завищеним.
Таку думку висловив в ефірі телеканалу “Україна 24” колишній міністр економіки Тимофій Милованов.
За його словами, курс залежатиме від поведінки нового голови Національного банку України Кирила Шевченка і правління НБУ.
“Казати 29 грн/дол. – це пальцем у небо. Захочуть – можуть девальвувати, будуть потрібні позачергові вибори в парламент – будуть тримати курс. Може бути що завгодно. Якщо б усе розвивалося нормально і стабільно, я б очікував, що було б 28 грн/дол. На мою думку, 29 грн/дол. – це забагато”, – зауважив Милованов.
Також колишній глава Мінекономіки пояснив, як коливання долара в Україні вплинуть на інфляцію.

Як Україні врятувати бізнес та відмовитись від МВФ. Інтерв’ю з Тимофієм Миловановим 🎬

“Коли долар стає дорожчим, а гривня слабшою, для людей це означає збільшення цін у магазинах. 1% зростання долару – це 0,2-0,5% зростання цін. Це залежить від того, що людина купує. Найперше, зростають витрати на імпортні товари, але вони зростають не моментально, а через кілька місяців. На це потрібен час, коли новий курс долара буде врахований у цінах”, – розповів він.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів України на засіданні у середу схвалив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки.
  • Згідно з цим прогнозом, обмінний курс упродовж 2021 року у середньому становитиме 29,1 гривень за долар, на кінець року – 28,8 гривень.
  • Як заявляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабінет Міністрів не обговорює з Національним банком питання зростання курсу долара до 30 гривень і стимулювання інфляції. Курс повинен встановлюватися ринком.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас