Частка безготівкових операцій з платіжними картками зросла до 55% - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка безготівкових операцій з платіжними картками зросла до 55% - НБУ

Фінтех і Картки
264
Частка безготівкових операцій з картками сягнула 55%, тоді як до карантину становила 50%.
Про це повідомляє пресслужба НБУ у FACEBOOK.
«Користувачі платіжних карток менше коштів знімали у банкоматах, віддаючи перевагу безготівковим операціям. Зараз ми маємо частку безготівкових операцій з картками за сумою близько 55%. До карантину цей показник становив 50%», – повідомив колишній заступник голови Національного банку Сергій Холод. (Рада Національного банку на засіданні 31 липня 2020 року звільнила Сергія Холода з посади заступника голови НБУ. Його повноваження припиняться з 3 серпня 2020 року. – Ред.)
Також у березні Нацбанк тимчасово скасував для банків тарифи в Системі електронних платежів, а зараз відновлює їх та переводить СЕП на майже цілодобовий режим роботи.
«Ми чотири місяці не стягували з банків плату за здійснення розрахунків у СЕП. З 03 серпня плануємо запустити роботу СЕП у розширеному регламенті 23/7, що передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень. Тому відновили тарифи за платежі у системі та оновили методику їх формування. Тепер вони залежатимуть не від часу здійснення операції, як було раніше, а від суми. При цьому, за нашими розрахунками, здійснення платежів через СЕП не подорожчає фактично для близько 80% клієнтів банків», – пояснив Сергій Холод.
Він зауважив, що також серед пріоритетів Національного банку – впровадження відкритого банкінгу, міжнародних стандартів, миттєвих платежів та розвиток віддалених сервісів.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк опублікував дані щодо обсягів касових оборотів банків і структури надходжень та видатків готівкової гривні за перше півріччя цього року.
  • Система електронних платежів Національного банку України переходить на розширений регламент роботи з 03 серпня 2020 року.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас