"Укртелеком" Ахметова пропонує, щоб Кабмін заплатив 1,4 мільярда за інтернет у селах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" Ахметова пропонує, щоб Кабмін заплатив 1,4 мільярда за інтернет у селах

Фондовий ринок
1474
Компанія “Укртелеком” пропонує Міністерству цифрової трансформації досягти цільового показника 95% охоплення сільського населення оптичним інтернетом у два етапи. Інвестиції держави повинні скласти 1,4 мільярда гривень
на першому етапі.
На першому етапі протягом 2-2,5 років пропонується забезпечити інтернет-доступ до 3,9 тис. населених пунктів, середній розмір яких становить 200 домогосподарств, побудувавши 23 тис. км оптичних магістралей до населених пунктів і 26 тис. км розподільної мережі.
“Результатом буде досягнення 85% охоплення інтернетом сільського населення, а також підключення навчальних, медичних та адміністративних установ у цих населених пунктах. Для реалізації першого етапу “Укртелеком” готовий інвестувати 1,6 млрд грн, при цьому інвестиції з боку держави повинні скласти 1,4 млрд грн. Такий підхід відповідає європейській практиці державно-приватного партнерства”, – зазначають у компанії.
Другий етап, за планом “Укртелекому”, передбачає підключення невеликих віддалених сіл з урахуванням оптичної інфраструктури, побудованої на першому етапі.
“Укртелеком” при прозорому державно-приватному партнерстві готовий задовольнити запит держави на розвиток оптичного інтернету в селах. Державне фінансування в розмірі 5,46 млрд грн, запропоноване Мінцифри, ми вважаємо достатнім для підключення установ соціальної інфраструктури”, – заявив директор “Укртелекому” Юрій Курмаз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас