Допомогу з часткового безробіття пропонують виплачувати лише до 31 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогу з часткового безробіття пропонують виплачувати лише до 31 серпня

Особисті фінанси
3683
Профспілки оприлюднили законопроєкт, яким пропонується скоротити строк надання державою допомоги з часткового безробіття на період карантину.
Що пропонують:
  • скоротити строк надання державою допомоги з часткового безробіття на період карантину;
  • надавати її роботодавцям, у тому числі ФОП, які є застрахованими особами, із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення діяльності до 31 серпня 2020 року (зараз – протягом 30 календарних днів після завершення карантину).
Роботодавець або ФОП, який є застрахованою особою, може звернутися за отриманням допомоги з часткового безробіття на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення виробництва, але не пізніше 31 серпня 2020 року.
Чим пояснюють таку ініціативу:
  • постановою КМУ №641 вже пом’якшено карантинні обмеження, що “дозволить створити умови для відновлення економічної діяльності суб’єктами господарювання”;
  • скорочено бюджетні видатки на виплату допомоги з часткового безробіття. Замість 4 723 000 тисяч грн виділять на 2 000 000 тисяч грн менше. А станом на 16.07.2020 р. уже використано 1 600 000 тис. грн.

Довідка Finance.ua:

  • Центр зайнятості упродовж трьох робочих днів після подання роботодавцем відповідних документів ухвалює рішення щодо надання допомоги з часткового безробіття в період карантину.
  • Молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості.
  • Допомога із часткового безробіття на період карантину може виплачуватися ФОПам, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас