З 1 серпня діятимуть нові правила в’їзду в Україну з країн «червоної зони» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 серпня діятимуть нові правила в’їзду в Україну з країн «червоної зони»

Особисті фінанси
6797
З 1 серпня діятимуть нові правила в’їзду в Україну з країн “червоної зони”, зокрема самоізоляція або обсервація не потрібна у разі негативного результату тестування на COVID-19, проведеного в Україні або не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону.
Про це повідомляє Украерорух з посиланням на постанову Кабінету Міністрів від 22 липня № 641.
“Самоізоляція або обсервація особи після перетину державного кордону не потрібна тим, хто має негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено за кордоном не пізніше ніж за 48 годин до в’їзду в Україну. Раніше визнавалися лише тести, зроблені в Україні”, – ідеться в повідомленні.
Також почне діяти нова класифікація країн «зеленої» та «червоної» зон:
  • до «червоного списку» будуть включені держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні або приріст числа інфікованих за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.
Міністерство охорони здоров’я України буде оновлювати список країн зі значним рівнем поширення COVID-19 кожні 7 днів.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн, які за кількістю активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення віднесені до “зеленої” і “червоної” зон.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, як діяти українцям, які повертаються з країн, де складна епідеміологічна ситуація.
  • Адаптивний карантин в Україні з 1 серпня буде працювати інакше. Посилювати карантин будуть, якщо показник захворюваності буде погіршуватися п’ять днів поспіль.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас