Банкам дозволили не подавати "паперову" фінзвітність за 9 місяців, але є умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам дозволили не подавати "паперову" фінзвітність за 9 місяців, але є умови

Фондовий ринок
329
НБУ дозволив банкам не обслуговувати нервових клієнтів, а також Національний банк дозволив банкам не подавати на паперових носіях фінзвітність за 9 місяців 2020 року за умови її розміщення на вебсайті.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Зазначається, що таке рішення зумовлене продовженням карантину та обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
Також Національний банк дозволив відповідальним особам банківських груп не подавати на паперових носіях проміжну консолідовану звітність банківської групи та проміжну субконсолідовану звітність підгруп банківської групи за 2-й та 3-й квартали 2020 року за умови її розміщення на власних сайтах до 31 серпня та до 30 листопада 2020 року відповідно.
Такі зміни передбачені постановою Правління НБУ від 29 липня 2020 року №108 “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 16 квітня 2020 року № 51”.
Національний банк має намір дозволити небанківським фінансовим установам передавати одна одній свої повноваження щодо здійснення операцій з прийому готівки, уклавши між собою відповідний договір.
Також повідомлялося, що українці можуть поскаржитися на страхові компанії, ломбарди та кредитні спілки в НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас