Мінцифри хоче зробити доступним високошвидкісний інтернет для 95% населення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри хоче зробити доступним високошвидкісний інтернет для 95% населення України

Казна та Політика
439
Міністерство цифрової трансформації планує зробити доступним якісний високошвидкісний інтернет для 95% населення країни, і особливу увагу в цьому контексті буде приділено підключенню до мережі об’єктів соціальної інфраструктури.
Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.
«Наша мета – все-таки забезпечити доступність для 95% населення. План, який це передбачає, заснований в першу чергу на підключенні об’єктів соціальної інфраструктури, таких як школи, дитячі садки і так далі», – сказав він. Шелест не уточнив, в які терміни повинен бути реалізований цей план. Заступник міністра також повідомив, що Мінцифри в найближчі роки планує підключити всі об’єкти соціальної інфраструктури до високошвидкісного інтернету. Крім цього, за словами Шелеста, особливу увагу буде приділено розвитку оптичного інтернету в сільській місцевості.
Згідно з дослідженням Міністерства цифрової трансформації, 452 лікарні в Україні (25,74% від всіх лікарень в країні) не підключені до інтернет-зв’язку. Згідно з іншими дослідженнями Мінцифри, близько 92% українських бібліотек і 40% шкіл не мають підключення до якісного інтернету. Згідно з даними Держстату, 70,1% населення України (понад 26,9 млн осіб) в 2019 році користувалися послугами інтернету, з яких понад 77% користувалися інтернетом не рідше, ніж один раз на день.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас