Harley-Davidson завершив II квартал зі збитком, оголосив про перегляд бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Harley-Davidson завершив II квартал зі збитком, оголосив про перегляд бізнесу

Фондовий ринок
487
Найбільший американський виробник мотоциклів Harley-Davidson Inc. (SPB: HOG) завершив другий квартал зі збитком і заявив про зміни в структурі бізнесу, що призведе до відходу компанії з ряду ринків і оптимізації продуктової лінійки.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий збиток в квітні-червні склав $92 млн, або 60 центів у розрахунку на акцію, у порівнянні з чистим прибутком у розмірі $196 млн, або $1,23 на акцію, отриманим за аналогічний період минулого року. Скоригований прибуток впав до $0,35 з $1,46 на акцію.
Виручка впала на 47% – до $865 млн проти $1,633 млрд роком раніше.
Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували скоригований прибуток на рівні $0,11 на акцію при виручці в $761 млн.
Глобальні роздрібні продажі мотоциклів Harley-Davidson в минулому кварталі склали 52,7 тис. в порівнянні з 71,8 тис. за той же період 2019 року. У тому числі в США вони впали на 27% (до 31,3 тис.), у регіоні EMEA – на 30% (до 11 тис.), в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – на 10% (до 6,9 тис.).
Компанія не стала давати прогноз фінансових показників на поточний рік через невизначеність, пов’язану з пандемією коронавірусу COVID-19. На кінець червня близько 93% дилерів Harley-Davidson в світі відновили роботу, зазначається в прес-релізі.
В рамках стратегічного плану, розрахованого на п’ять років, “компанія планує перебудувати асортимент своєї продукції, щоб більш точно відповідати бажанням клієнтів і підвищити цінність своєї продукції”. Крім того, Harley-Davidson має намір скоротити близько 700 робочих місць (13% штату), про що вже було оголошено в середині липня.
Компанія планує зосередитися приблизно на 50 ринках в Північній Америці, Європі та ряді країн АТР, на які припадає основна частина продажів і які мають потенціал для зростання. При цьому вона вивчає варіанти відходу з тих ринків, де обсяги продажів і рентабельність не виправдовують подальші інвестиції.
Котирування акцій Harley-Davidson в ході торгів у вівторок падають на 7,9%. З початку року капіталізація компанії знизилася більш ніж на 27% і становить зараз близько $4,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас