«Вони на два роки всіх випереджають» - глава Audi про технологічну перевагу Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Вони на два роки всіх випереджають» - глава Audi про технологічну перевагу Tesla

Технології&Авто
3636
Тільки днями гендиректор Volkswagen AG Герберт Дісс похвалив главу Tesla Ілона Маска за хороші фінансові результати в умовах нинішньої кризи, а зараз естафету підхопив новий лідер Audi Маркус Дюсманн. Він не просто визнав лідерство і технологічну перевагу Tesla в деяких критичних сферах виробництва електромобілів, а заявив про те, що компанія Ілона Маска на два роки випереджає всіх інших в критичних областях. Відповідну заяву зробив глава Audi в бесіді з Reuters, повідомляє ресурс Electrek.
«Зараз Tesla пропонує більші акумулятори, оскільки їхні автомобілі будуються навколо цих акумуляторів. Tesla на два роки випереджає інших автовиробників з точки зору обчислювальної та програмної архітектури, а також впровадження технології автономного водіння», – сказав Маркус Дюсманн, генеральний директор Audi.
Тут мимоволі пригадується, як японські інженери за підсумками розбирання Tesla Model 3 заявили, що Tesla в ключових напрямках випереджає Toyota і VW на 6 років.
Щоб скоротити розрив, Дюсманн створив нову групу, яка займеться розробкою «інноваційної моделі для Audi швидко і без бюрократичних зволікань». Глава Audi розраховує відійти від застарілого бюрократичного підходу і використовувати сучасну стартапну модель розвитку, схожу з Tesla.
Ця нова група, іменована Artemis, поставила собі за мету розробити «високоефективний електромобіль, який повинен з’явитися на дорогах вже в 2024 році».
На сьогодні автомобілі Tesla забезпечують найбільший запас ходу на одній зарядці і за цим показником рівних їм немає.
Водночас перший електромобіль Audi – купе-кросовер e-tron – не може похвалитися високою ефективністю.
Якщо ж говорити про програмне забезпечення, то далеко за прикладами ходити не потрібно: взяти хоча б Volkswagen (материнська компанія Audi) і комічну епопею з ID.3 і його програмними недопрацюваннями. На початку 2020 року нова команда розробників ПЗ Volkswagen навіть ввела спеціальний план, який отримав внутрішню назву «Tesla catch-up plan».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас