Дешеві кредити та іпотеку неможливо регулювати в ручному режимі - CEO Альфа-Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Дешеві кредити та іпотеку неможливо регулювати в ручному режимі - CEO Альфа-Банку

Кредит&Депозит
821
Основою дешевих кредитів і масової іпотеки повинна стати економічна стабільність, за її відсутності регулювати їх в ручному режимі неможливо, вважає генеральний менеджер (CEO) Альфа-банку (Київ) Рафал Ющак.
“Ідея змусити відкривати депозити під 5% дійсно знизить ставку за кредитами до 10%. Але тільки де тут довіра? Банк – це довіра. Економіка – це стабільність, передбачуваність. Ви б поклали ваші особисті гроші під 5% із загрозою девальвації? Такі дії спровокують відповідну реакцію – не буде припливу депозитів”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Ющак зазначив, що вірить у вільний ринок тому, що там є ринкові механізми, а людей не можна змусити щось робити.
“Я б зайнявся стабільністю економіки. Як наслідок, поступово ставки підуть вниз”, – підкреслив CEO Альфа-Банку.
Він додав, що зниження ставок змусить банки змінюватися, бо їх процентний дохід буде скорочуватися.
За його словами, ставки Альфа-Банку залишаються ринковими, і є ймовірність того, що ставки підуть далі вниз. “Я не виключаю, що на тлі такої позитивної динаміки за ставками ми вийдемо з новим продуктом з дуже привабливою ставкою, щоб за рахунок ціни отримати додаткову частку ринку”, – сказав Ющак.
Водночас він уточнив, що залишається відкритим питання, яким буде продовження кризи. “Я згоден з нашим макроекономістом Олексієм Бліновим: він не настільки песимістичний, як інші аналітики. Сьогодні багато хто говорить, що Україна завдяки специфіці своєї економіки вийде з цієї кризи сильнішою, ніж багато інших країн”, – зазначив CEO.
Альфа-Банк на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (94,113 млрд грн) посідав 6-е місце серед 75 діючих в Україні банків.
Його основні бенефіціари – Михайло Фрідман (32,8632%), Герман Хан (20,9659%), Олексій Кузьмічов (16,3239%) і Петро Авен (12,4018%) – співвласники ABH HoldingsS.A., який також має інвестиції у фінансові установи в Білорусі, Російській Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі та у Великобританії.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас