Кожен п'ятий споживач газу не оплатив рахунки через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий споживач газу не оплатив рахунки через коронавірус

Енергетика
770
У першому півріччі на газовому ринку не вдалося досягти прийнятного рівня оплати за доставку газу. Борги споживачів перевищують 2 млрд грн, тобто не був оплачений кожен п’ятий платіж.
“У першому півріччі поточного року клієнти залишили без оплати за розподіл газу один місяць. Точніше – 20% рахунків за розподіл газу в період з січня по липень залишилися неоплаченими. Тому оператори ГРМ не отримали гроші за роботу, яка була зроблена для доставки газу в будинки 12 млн клієнтів, які перебували на карантині”, — заявив на Ukrainian Gas Open фінансовий директор АТ “Вінницягаз” Сергій Кібітлевський.
Криза платежів, пов’язана з наслідками Covid-19, є проблемою для галузі і є причиною накопичення заборгованостей на ринку. Сума боргів населення за газ, послуги постачання тепла і доставку газу вже перевищує 70 млрд грн.
“Однак нинішня економічна ситуація не дозволяє збільшувати навантаження на споживача. Тому держава повинна ухвалити кардинальне рішення і розглянути можливість списання заборгованості на ринку газу, яка сформувалася через те, що тарифи не покривають витрат постачальників комунальних послуг”, – вважає Сергій Кібітлевський
Фінансовий директор додає, що неприпустимо перекладати ці борги на споживачів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас