Фонд соцстрахування за перше півріччя компенсував майже 5 млрд грн за лікарняними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстрахування за перше півріччя компенсував майже 5 млрд грн за лікарняними

Казна та Політика
162
У січні–червні роботодавці подали до Фонду соціального страхування України на оплату заяви-розрахунки за 1,6 мільйонами листків непрацездатності.
Про це повідомляє пресслужба ФССУ.
“Застраховані українці провели на лікарняних у зв’язку із хворобою або травмою 14,9 млн оплачуваних за рахунок фонду днів”, – ідеться в повідомленні
Суми виплат:
  • загальна сума видатків ФССУ на компенсацію втраченого українськими працівниками заробітку за зазначеними заявами-розрахунками склала 4,8 мільярди гривень, допомоги по тимчасовій непрацездатності отримали 1,14 мільйонів осіб;
Заяви-розрахунки фінансуються упродовж одного робочого дня, аби максимально пришвидшити отримання застрахованими грошових допомог від ФССУ у період карантину. Також в оперативному режимі здійснюється фінансування допомог по вагітності та пологах.
Нагадаємо, за підсумками І півріччя 2020 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності склав 321,23 гривні – це на 51,57 гривні, або 19,1% більше, ніж за той же період 2019 року.

Довідка Finance.ua

Що треба знати про виплати:
  • допомога по вагітності та пологах надається у розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи;
  • розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас