"Чекаємо осені": експерт розповів про ситуацію на ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чекаємо осені": експерт розповів про ситуацію на ринку житла

Нерухомість
6793
Ринок кредитів на житло пожвавиться ближче до осені.
Про це розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта в ефірі каналу “Україна 24”.
“Якщо брати період з початку карантину до травня, попит і пропозиція завмерли і ринок не працював. Щойно послабили карантин, ринок це відчув і пожвавився, і сьогодні ми відчуваємо, що ринок почав відроджуватися, і активність відновилася. Не варто забувати, що літній період — це час відпусток і відпочинку, і традиційно він завжди був не дуже активним, тому складно аналізувати цей сезон. Ми очікуємо, що ближче до осені ринок ще більше пожвавиться, якщо не будуть знову посилені карантинні заходи”, – сказав він.
Експерт прокоментував плани уряду знизити іпотечні ставки до 10%.
“Ми сподіваємося, що позичальник зможе отримувати такі кредити і на первинному, і на вторинному ринку. Ми знаємо, що банки готові до таких програм, і ми дуже очікуємо, що це ще більше пожвавить ринок”, — сказав він.
За словами експерта, зараз в першу чергу люди купують житло для себе, а от як інвестиція купівля первинної нерухомості досить ризикована, що пов’язано як з економічною ситуацією в країні, так і з деякими забудовниками, які заморожують будівництва. Тому основна маса покупців – це кінцеві споживачі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас