ICU прогнозує падіння ВВП України за підсумками II кварталу на 10-11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ICU прогнозує падіння ВВП України за підсумками II кварталу на 10-11%

Казна та Політика
372
Інвестиційна група ICU очікує сповільнення падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в червні 2020 року до 8% до аналогічного періоду 2019 року (р/р) завдяки поліпшенню показників промисловості і торгівлі.
Про це повідомив глава департаменту макроекономічних досліджень групи Сергій Ніколайчук.
«На основі місячних показників ми оцінюємо падіння ВВП у другому кварталі приблизно на 10-11% р/р (в порівнянні з 10% р/р у нашому прогнозі). Водночас більше 1 процентного пункту в цьому падінні забезпечено фактором пізнього початку збору врожаю зернових, що має компенсуватися в наступному кварталі», – написав він у Facebook.
Уточнюється, що при цьому в багатьох інших сферах відновлення економіки відбувається швидше за попередні очікування групи.
Ніколайчук також вказав, що досить швидке відновлення внутрішнього попиту і світової економіки збільшують ймовірність кращого результату для ВВП за підсумками 2020 року порівняно з червневим прогнозом ICU (падіння на 6,7%).
Разом з тим, ризики подальшого відновлення залишаються високими внаслідок нових хвиль зараження COVID-19 в окремих регіонах світу і можливого погіршення очікувань щодо перспектив економічного розвитку споживачами і бізнесом, зазначив аналітик.
Ніколайчук додав, що опубліковані дані Держстату щодо транспорту, торгівлі і промисловості в червні підтвердили очікування інвестиційної групи щодо продовження відновлення економічної активності з ослабленням карантину і скасуванням соціального дистанціювання.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас