НБУ подовжив дію спрощених правил оцінки кредитного ризику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ подовжив дію спрощених правил оцінки кредитного ризику

Казна та Політика
319
Національний банк продовжив дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів позичальникам, які постраждали від карантину.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Національний банк продовжив до 30 листопада дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів, що здійснюються банками у відповідь на економічні проблеми позичальників, зумовлені пандемією коронавірусної хвороби COVID-19”, – ідеться в повідомленні.
З групової оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з періодичністю рідшою або в обсязі меншому, ніж передбачені вимогами Положення №351.
Крім того, для неперервності кредитної підтримки державного сектору передбачено право банків під час оцінки кредитного ризику за кредитами, наданими органам державної влади та органам місцевого самоврядування (боржники – бюджетні установи), не брати до уваги інформацію щодо стану виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 році.

Довідка Finance.ua:

  • Українські банки очікують, що у III кварталі 2020 року відновиться попит на кредити з боку як населення, так і бізнесу, а умови кредитування пом’якшаться. Водночас якість кредитних портфелів погіршиться.
  • На здешевлення вартості кредитів піде від 6 до 12 місяців після того, як Нацбанк знизить облікову ставку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас