В Україні розпочалася підготовка до опалювального сезону - Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розпочалася підготовка до опалювального сезону - Міненергетики

Казна та Політика
256
Підприємства паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) України почали підготовку до опалювального періоду в плановому порядку, зі значними запасами палива на складах.
Про це йшлося під час селекторної наради з представниками профільних міністерств і відомств та керівництвом регіонів з питань підготовки до осінньо-зимового періоду 2020/21, яку, за дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, провела виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець.
Також Уряд ухвалив рішення щодо визначення переможця конкурсу на постачальника “останньої надії” на ринку природного газу, який обраний на три роки, що забезпечить безпечне і безперебійне постачання природного газу населенню та іншим споживачам, які тимчасово не зможуть знайти постачальника.
Крім того, ухвалено постанову, яка забезпечує початок повноцінної роботи Державної інспекції енергетичного нагляду України.
“Це відкриває можливість Держенергонагляду не тільки забезпечити плановість і прозорість заходів державного нагляду, а й проведення самих заходів, які, враховуючи План заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду, будуть спрямовані на забезпечення стабільного функціонування об’єднаної енергетичної системи України, надійного енергопостачання споживачів електричної та теплової енергії, а також безпеки поставок електроенергії”, — зазначила виконувачка обов’язків міністра.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас