Нардепи пропонують встановити пільгову ставку ПДВ у 7% при ввезенні обладнання для промвиробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують встановити пільгову ставку ПДВ у 7% при ввезенні обладнання для промвиробництва

Казна та Політика
654
Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 3930 з поправками до Митного кодексу про підтримку промисловості, що передбачає ввезення комплектуючих для виробництва за пільговою ставкою податку на додану вартість (ПДВ) в 7% до 2023 року.
Згідно з інформацією на парламентському сайті, текст зареєстрованого в четвер законопроєкту поки що відсутній.
“Зареєстрували другий законопроєкт №3930, з пакету проєктів підтримки промисловості, що передбачає ввезення комплектуючих для виробництва за пільговою ставкою. Раніше ми запропонували пільгову ставку ПДВ на рівні 7% при ввезенні і постачанні основних засобів (законопроект № 3848)”, – написав один з авторів законопроєкту, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Телеграм-каналі.
На його думку, комплексне ухвалення зазначених пропозицій зможе стимулювати реальний сектор економіки переоснащувати засоби виробництва для формування високої доданої вартості продукції.
Депутатський законопроєкт №2848, зареєстрований в парламенті 15 липня, пропонує в 2021-2022 роки знизити ставку ПДВ з 20% до 7% від бази оподаткування для постачання в Україну машин, обладнання та комплектуючих за конкретними товарними підкатегоріями.
Крім цього, законопроєкт пропонує скоротити мінімальну площу сільгоспугідь або земель водного фонду, які повинні бути у власності або у використанні членів фермерського господарства без набуття статусу юрособи.
Законопроєкт також пропонує зняти правову колізію і дозволити фермерським господарствам залучати кваліфікованих найманих працівників до сезонних робіт, обмеживши їх кількість десятьма співробітниками.
Народні депутати також пропонують розширити перелік товарів, які не підлягають маркуванню акцизним податком, тестовими зразками та винною продукцією не міцніше ніж 15%. Крім цього, проєкт закону ініціює звільнення від акцизу до 2022 року виробників пива з об’ємом не вище ніж 2 млн літрів на рік (0% акцизу за 1 літр пива з солоду).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас