Безпечні покупки онлайн: як захиститися від шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпечні покупки онлайн: як захиститися від шахраїв

Кредит&Депозит
107
Безпечні покупки онлайн: як захиститися від шахраїв
Онлайн-шопінг вже став невід’ємною частиною нашого життя. Щороку обсяги покупок в інтернеті невпинно зростають, а з початком пандемії та введенням карантинних обмежень ще більше людей почали вдаватися до онлайн-покупок для придбання товарів. На жаль, почастішали і випадки платіжного шахрайства.
У рамках програми Національного банку України #ШахрайГудбай, інформаційним партнером якої виступає ТАСКОМБАНК, продовжуємо розповідати про безпеку платежів!
Купуйте та сплачуйте онлайн лише на перевірених сайтах. Щоб не потрапити у пастку шахраїв, ретельно перевіряйте сайти, на яких плануєте здійснювати розрахунки карткою, адже саме через сайти-підробки шахраї можуть викрасти повну інформацію по вашій картці та обнулити її.
На що слід звертати увагу:
  • Сайти, що приймають онлайн-платежі, повинні бути захищеними, для цього в рядку адреси має міститися https:// та значок «Замочок».
  • На сайті мають бути значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем – Verified by Visa та Mastercard Secure code.
  • Перед тим як оплачувати покупки, додатково перевірте відгуки на сайт через пошукові системи. Також перевірити сайт можна за допомогою спеціального сервісу Кіберполіції: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/ або сервісу Асоціації “ЄМА” – https://www.ema.com.ua/blacklist/
Випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно дзвоніть на гарячу лінію банку за телефоном, вказаним на звороті картки.
Якщо ви зрозуміли, що потрапили в руки шахраів через фішинговий сайт – повідомте про це Кіберполіцію. Заяву в Кіберполіцію можна лишити тут – https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або зателефонувавши за номером – 0 800 505 170.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас