Працівники у "карантинних" відпустках можуть отримувати допомогу по частковому безробіттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники у "карантинних" відпустках можуть отримувати допомогу по частковому безробіттю

Особисті фінанси
447
Уряд постановою оновив Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину.
Про це йдеться в постанові уряду від 15 липня 2020 р. № 600.
Зміни набули чинності з 16 липня.
Допомогу можуть отримувати:
  • працівники, які втратили частину заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності;
  • працівники, які отримують оплату часу простою відповідно до статті 113 КЗпП (крім періоду освоєння нового виробництва (продукції);
  • працівники, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати відповідно до пункту 3-1 частини першої статті 25 та статті 26 Закону України „Про відпустки” (крім осіб, які отримують пенсію);
  • ФОП, які є застрахованими особами (крім осіб, які отримують пенсію) та не отримують допомогу по частковому безробіттю на період карантину як працівник.
Допомогу можуть отримувати роботодавці, у тому числі фізичні особи-підприємці, які є застрахованими особами, із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину та у разі сплати ЄСВ протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.
Розмір допомоги встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на червень кількість безробітних в Україні становить 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року.
  • У травні 2020 року Укравтодор разом з Урядом та Офісом Президента в партнерстві з сайтом robota.ua і Державною службою зайнятості ініціював запуск проекту «Дороги і робота». За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в цілому для виконання плану по оновленню доріг України в Укравтодорі планують залучити 150 тис. працівників.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас