Британці спроектували найбільший цивільний гібридний літак (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці спроектували найбільший цивільний гібридний літак (фото)

Технології&Авто
770
Британська компанія Electric Aviation Group (EAG) повідомила про підготовку проекту 70-місного гібридного пасажирського літака HERA (Hybrid Electric Regional Aircraft). Стверджується, що на сьогодні це – найбільший цивільний літак на електро-паливній гібридній тязі. На думку проектувальників, саме така гібридна схема допоможе швидко впровадити повітряний транспорт з мінімальним рівнем шкідливих викидів в атмосферу.
Літак HERA планується ввести в експлуатацію в 2028 році. Оскільки щільність енергії, що запасається в батареях, поки недостатня для далеких перельотів, перші гібридні літаки будуть орієнтовані на регіональні маршрути дальністю до 1500 км. Гібридна силова установка на електродвигунах і акумуляторах, а також на реактивних двигунах з рідким паливом дозволить знизити викиди шкідливих газів в атмосферу на 70% в перерахунку на одного пасажира на кожен кілометр.
Британці спроектували найбільший цивільний гібридний літак (фото)
Салон літака HERA може бути легко адаптований для потреб транспортних компаній для перевезення вантажів. Для зльоту і посадки літака проекту HERA зі злітною масою 25 тонн і крейсерською швидкістю 500 км/год достатньо буде короткої смуги менше 1200 метрів, що розширить вибір майданчиків для експлуатації повітряного судна.
До початку будівництва нового планера HERA компанія EAG планує створити прототип для випробувань силової установки.
Передбачається, що з цією метою буде використаний літак Bombardier Dash 7 або Dash 8. Згідно з планом, прототип повинен піднятися в небо через три роки. Щоб приступити до серійного будівництва літаків за проектом HERA, компанія розраховує залучити близько $5 млрд інвестицій.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас