Зеленський відповів на петицію щодо заборони 5G-зв'язку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський відповів на петицію щодо заборони 5G-зв'язку в Україні

Казна та Політика
1228
Президент України Володимир Зеленський закликав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і очільника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександра Животовського проінформувати населення країни про вплив мобільних технологій 4G і 5G на здоров’я людей.
Про це йдеться в офіційній відповіді Президента на петицію, що закликає заборонити в Україні впровадження технології 5G-зв’язку.
Також Зеленський наголосив на важливості нормування допустимих рівнів випромінювання при впровадженні високошвидкісного зв’язку.
«Головним з точки зору охорони здоров’я при впровадженні технології 5G є нормування гранично допустимих рівнів електромагнітного випромінювання», – написав він.
Згідно з відповіддю на петицію, план заходів на 2019-2020 роки щодо впровадження в Україні у 2020 році системи зв’язку 5G не затверджено.
Крім цього, у своїй відповіді Президент, посилаючись на дослідження міжнародних організацій, підкреслив, що не існує доказів, що 5G завдає шкоди людині.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас