Україна наростила імпорт за всіма групами молочної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна наростила імпорт за всіма групами молочної продукції

Казна та Політика
608
За січень-червень 2020 року було імпортовано молочної продукції на суму 137 млн дол. США, що в 2,6 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Нарощування поставок в Україну з-за кордону відбулося за всіма групами молочної продукції. Більш ніж в 7,7 разу зросли поставки масла вершкового (6,5 тис. т) і в 5 разів – молока і вершків не згущених ( 5 тис. т), повідомляє прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу.
“Витіснення вітчизняного вершкового масла імпортним товаром з ЄС (переважно польським) пов’язане з більш конкурентними цінами європейської продукції на ринку, в тому числі за рахунок наявної потужної державної підтримки зазначеного сегмента і стимулювання експортної діяльності в Євросоюзі. Незначне зменшення (-2%) цін на вітчизняну продукцію протягом двох останніх місяців ускладнює конкуренцію з європейським товаром, ціни на який «просіли» на 13%», — пояснює Валентина Крапивко, аналітик УКАБ.
Разом з цим, за січень-червень 2020 року Україною було експортовано молочної продукції на суму 87,5 млн дол. США, що на третину або 32% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Так, експортні поставки за всіма групами молочної продукції зменшилися. Найбільші темпи скорочення демонстрували поставки за кордон масла вершкового – на 43% (-5,4 тис. т), молока і вершків згущених – на 36% (-7,7 тис. т).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас