В Україні вперше видали дозвіл на легальний видобуток бурштину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вперше видали дозвіл на легальний видобуток бурштину

Казна та Політика
558
У Рівненській області відбулися перші аукціони на отримання спеціальних дозволів для видобутку бурштину.
Про це 17 липня повідомив глава Рівненської ОДА Віталій Коваль в Facebook.
За його словами, дві ділянки до 10 гектарів в селі Олексіївка Сарненського району виставили на сайті Prozorro ще в червні. У першому аукціоні брали участь чотири фірми, у другому – шість.
«Вже 17 липня відбулися онлайн-торги. Результат перевершив всі наші очікування. Початкова ціна першої ділянки була 319,6 тис. грн. А під час аукціону зросла майже в 40 разів і склала 12 млн 630 тис. грн. Друга ділянка стартував з 333,2 тис. грн. А купили її за 29 млн грн, що в 90 разів більше», – написав Коваль.
Він також уточнив, що переможці аукціону отримали спеціальні дозволи на п’ять років, які дають право проводити геологічне вивчення та подальший видобуток бурштину на зазначених ділянках.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада України ухвалила наприкінці минулого року закон, який передбачає надання єдиних дозволів на вивчення надр з можливістю в подальшому видобувати бурштин строком на 5 років. Та за умови, якщо розмір ділянки не перевищує 10 гектарів.
  • Водночас законом вводиться відповідальність за недотримання вимог рекультивації землі та обов’язок компенсувати завдані збитки.
  • Також запроваджуються зміни до кримінального кодексу, які запроваджують кримінальне покарання за незаконний видобуток, збут, придбання, перевезення та зберігання бурштину.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас