У Держгеокадастрі виявили тисячі фактів подвійної приватизації земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держгеокадастрі виявили тисячі фактів подвійної приватизації земель

Аграрний ринок
945
За попередніми результатами аудиту, що має тривати до кінця 2020 року, вже виявили тисячі фактів подвійної приватизації земель.
Про це заявив голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.
«Держгеокадастр виявив велику кількість фактів подвійної приватизації землі із однаковим цільовим призначенням. З огляду на перші результати, ми виявили вже понад 10 тисяч наказів про відведення землі, які потенційно є подвійною приватизацією. Зараз триває перевірка наказів, виданих по всій країні, ідентифікуються особи, які брали участь у приватизації земель», – повідомив голова Держгеокадастру.
Він також наголосив, що інформація про виявлені факти порушень, зокрема подвійної приватизації земель, буде передана до правоохоронних органів. Водночас, для осіб, що свідомо, чи несвідомо взяли участь у таких діях, є можливість добровільного повернення земель, які були незаконно приватизовані.

Закон про землю – що потрібно знати звичайному українцю 🌱

«Є розуміння, що значна частина людей, які отримували землю по кілька разів, могли не знати про те, що порушують закон, бо навіть не підозрювали, що на їхні імена були вже отримані земельні ділянки», – зазначив Лещенко.
Що для цього роблять: буде запропонований механізм – вже тривають роботи із впровадження системи, яка дозволить в автоматичному режимі визначати, чи скористався громадянин своїм правом на безоплатну приватизацію земельної ділянки за відповідним цільовим призначенням.

Довідка Finance.ua:

  • Щороку в межах безоплатної приватизації структурними підрозділами Держгеокадастру у приватну власність громадян України передавалось близько 100 тис. га земель.
  • Правом на безкоштовну приватизацію землі сільськогосподарського призначення з 2013 по 2020 рік скористалися 445,5 тис. громадян України.
  • До 1 січня 2025 року всі власники нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок або їх спадкоємці повинні оформити право власності на свої паї.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас