Ми будемо стежити за реакцією ринку - Юрій Буца про призначення Шевченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми будемо стежити за реакцією ринку - Юрій Буца про призначення Шевченка

Казна та Політика
490
Міністерство фінансів має намір відстежувати реакцію ринків на згасання інформаційного галасу навколо Національного банку у зв’язку з призначенням його головою Кирила Шевченка, вказав урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.
“Зараз цей інформаційний галас піднявся у зв’язку з призначенням голови (НБУ – ред.). Тому ми подивимося, якою буде ринкова реакція наступного тижняі, і будемо відповідно на неї реагувати на первинних аукціонах”, – сказав Буца під час онлайн-дискусії, організованої Київською Школою Економіки в четвер.
Саме цим держуповноважений з держборгу пояснив зниження попиту на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) України, що обвалилися минулого тижня до 0,29 млрд, який цього вівторка,14 липня, склав лише 10 млн грн.
Відповідаючи на запитання про зниження попиту на ОВДП на гривневому ринку, він також зазначив, що Мінфін орієнтувався на цьому аукціоні на ролловер доларового боргу.
“У цьому аукціоні ми орієнтувалися на ролловер доларового боргу. Це був ключовий інструмент, і ми його оцінюємо як успішний”, – підкреслив Буца.
“Ми дали можливість цьому попиту абсорбуватися на вторинному ринку”, – зауважив він, додавши, що необхідності підвищувати ставки у Мінфіну не було з огляду на достатню ліквідність в системі держфінансів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас