Fiat Chrysler і Peugeot-Citroen обрали назву для нового альянсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat Chrysler і Peugeot-Citroen обрали назву для нового альянсу

Фондовий ринок
841
Автоконцерни Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і Peugeot Citroen (PSA Group), які оголосили в кінці 2019 року про злиття, розсекретили назву своєї нової об’єднаної структури. Новий альянс буде називатися Stellantis (від латинського слова “stello” – “зірка”, “освітлений світлом зірок”), йдеться в заяві FCA.
До вибору назви нового автогіганта залучили французьке агентство Publicis Group. Воно також розробить логотип для Stellantis.
В результаті злиття утворюється четвертий за величиною в світі виробників автомобілів (після Volkswagen Group, Toyota і Renault-Nissan-Mitsubishi) з сукупною виручкою близько 170 мільярдів євро.
Stellantis будуть в рівній частці володіти обидві сторони, а до ради директорів увійдуть по п’ять топ-менеджерів з FCA і PSA. Штаб-квартира Stellantis розміститься в Нідерландах.
За оцінками FCA і PSA, повного злиття вдасться досягти до 2027 року.
Експерти припускають, що щорічно Stellantis буде випускати близько 8,7 мільйона автомобілів.
До складу альянсу увійдуть Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Dodge, RAM, Fiat, Lancia, Chrysler, Peugeot, Citroen, DS, Opel і Vauxhall.
Fiat був заснований в 1899 році і випускає автомобілі під марками Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Ferrari і Maserati.
Peugeot-Citroen – другий за величиною виробник легкових автомобілів в Європі після Volkswagen AG. Концерн був утворений шляхом купівлі компанією Peugeot 90% акцій Citroen в 1976 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас