Хакери зламали Twitter-аккаунти американських знаменитостей для реклами біткойна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали Twitter-аккаунти американських знаменитостей для реклами біткойна

Фінтех і Картки
243
Невідомі хакери зламали Twitter-акаунти знаменитих людей з США і розмістили там пропозиції заробити на криптовалюті біткойн, передає “Комерсант”.
Як зазначає видання, мережеві зломщики пропонували “подвоєння всіх платежів”.
Зокрема, подібні шахрайські оголошення були опубліковані в акаунтах голови SpaceX Ілона Маска, гендиректора Amazon Джеффа Безоса, засновника Microsoft Білла Гейтса, колишнього мера Нью-Йорка Майка Блумберга, кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, голови Berkshire Hathaway Уоррена Баффета і кількох компаній, пов’язаних з криптовалютами.
Крім цього, злому зазнав також аккаунт колишнього президента Барака Обами, передає CNBC. Твіт Ілона Маска був видалений через кілька хвилин після відправки.
“Ми знаємо про інцидент з безпекою, що впливає на акаунти в Twitter. Ми розслідуємо і вживаємо заходів, щоб виправити це. Ми скоро всіх оновимо”, – заявили в компанії.
За даними Blockchain.com, один гаманець, пов’язаний з твітами, отримав понад 12 біткойнів на суму понад $110 тисяч.
Голова Twitter Джек Дорсі заявив, що компанія діагностує проблему хакерського злому і поділиться результатами, “коли у нас буде більш повне розуміння того, що саме сталося”. Він назвав подію “важким днем для нас у Twitter”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас