«Південмаш» отримає фінансову підтримку від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Південмаш» отримає фінансову підтримку від держави

Фондовий ринок
494
Депутати ухвалили проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Зміни стосуються додаткових заходів з фінансового оздоровлення державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова».
Ракетно-космічне підприємство України «Південмаш» накопичило одинадцятимісячний борг перед працівниками, завинило 210 млн гривень енергопостачальникам і скорочує штат. Прийняття проєкту закону потребує додаткового фінансування з державного бюджету в сумі 2318,228 млн грн.
Зауважимо, що системна криза на «Південмаш» триває вже понад десять років. У 2009 році Урядом було прийнято Державну програму розвитку підприємства, яка констатувала наявність кризи й передбачала виконання низки завдань щодо її подолання. Проте, внаслідок системного недофінансування жодне із завдань програми виконано не було.
Особливої гостроти криза набула в першій половині 2014 року, коли відбулася обвальна руйнація зв’язків з традиційними постачальниками й замовниками з РФ. Це призвело до скорочення грошового потоку за основними договорами з 4,25 до 0,12 млрд грн та до зменшення обсягів виробництва більше ніж на 80%.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас