Заправити авто стало дорожче: чому в Україні зростають ціни на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заправити авто стало дорожче: чому в Україні зростають ціни на бензин

Особисті фінанси
2847
Автомобільне паливо повільно, але впевнено відвойовує втрачені цінові позиції, викликані коронавірусом і здешевленням нафти на початку весни. Опитані сайтом “Сегодня” експерти кажуть, що підвищення вартості бензину і дизеля в роздробі відбувається тому, що ще не продані оптові запаси палива, виготовленого з більш дорогої нафти.
За оцінками заступника директора науково-технічного центру “Психея” Геннадія Рябцева, потенціал зростання становить ще близько 1 грн/л.
“Половина цього потенціалу була реалізована за перші дні липня, але гривня, що подорожчала, внесла свої корективи, і потенціал подорожчання знову зріс на 40-50 коп./л, – аналізує Рябцев. – Зміна цін була досить нерівномірною по різних областях, причому жодної закономірності, порівняно з минулим тижнем, не спостерігалося. В одних регіонах зростання було таким же, як тиждень тому – це близько 20 коп./л, як, наприклад, на Житомирщині, в інших областях темпи подорожчання прискорилися, особливо це помітно в Києві та області, по-третє, як на Луганщині, виявилися символічними-1-2 коп./л. Але зауважу, що тиждень тому в Луганській області паливо подорожчало майже на гривню за літр, більше, ніж будь-де”.
Директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн додає, що наступного тижня підвищення цін продовжиться.
“Є ймовірність зростання цін ще в межах 50 коп./л на бензин і дизель”, – уточнив Куюн.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас