Мінцифри працює над легалізацією криптовалют та блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри працює над легалізацією криптовалют та блокчейну

Особисті фінанси
334
Міністерство цифрової трансформації працює над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу, які необхідні для легалізації ринку віртуальних активів.
Про це повідомила пресслужба відомства у Telegram-каналі.
“Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков та президент Асоціації «Блокчейн Україна» (БАУ) Михайло Чобанян сьогодні підписали меморандум, за яким БАУ долучилась до розробки законопроєкту щодо внесення змін до Податкового кодексу”, – зазначають у повідомленні.
Про що йдеться: 11 червня у ВР зареєстрували проєкт закону №3637 «Про віртуальні активи», який розроблено Мінцифри, депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine та БАУ.
У міністерстві заявили, що якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до “полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов’язань”. Тому Мінцифри разом з блокчейн-спільнотою вже розробляє законопроєкт, який дозволить ці зміни внести.
Що передбачає співпраця з БАУ:
  • погодження з міжнародними стандартами та рекомендаціями щодо запобігання відмиванню коштів і фінансуванню тероризму стосовно віртуальних активів;
  • розробка державної стратегії стимулювання розвитку сфери та створення інвестиційних умов для ведення бізнесу в Україні;
  • створення концепції та умов транспарентності державних процедур і розвитку інструментів суспільного моніторингу;
  • створення концепції впровадження технології блокчейн у роботу державних реєстрів та інституцій України.
У Мінцифри вірять, що співпраця з БАУ стане ключовим фактором у формуванні ринку віртуальних активів. А це ще раз доводить, що правове поле для ринку віртуальних активів не нав’язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас