Українці все частіше здійснюють безготівкові платежі - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці все частіше здійснюють безготівкові платежі - НБУ

Фінтех і Картки
258
Частка безготівкових розрахунків в Україні продовжує впевнено зростати.
Про це повідомила пресслужба Нацбанку у FACEBOOK.
“Під час карантину безготівкові платежі довели свою безпеку та зручність. Тож вибір українців на користь кешлес є очевидним”, – йдеться у повідомленні.
Показники безготівкових платежів:
  • 55,5% – саме стільки становила частка за обсягом безготівкових операцій із платіжними картками за підсумками травня 2020 року. За кількістю показник ще вищий – 87 зі 100 операцій з платіжними картками здійснювалися безготівково у травні.
Також у Нацбанку розповіли, що планують публікувати статистику щодо стану карткового ринку щомісяця, а не раз у квартал, як раніше.
Це пов’язано із тим, що з початку року змінилася періодичність надання банками статистичної інформації про платіжні картки. Відтепер банки звітують регулятору щомісяця (раніше – щокварталу).

Довідка Finance.ua:

  • У 2020 році через карантинні заходи українці все частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та покупки онлайн. З’явилися й нові сценарії у шахраїв.
  • У НБУ розповіли, як переказати гроші на картку і не порушити закон про фінмоніторинг.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Переглянути варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас