Марченко підтримав посилення покарань за борги за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко підтримав посилення покарань за борги за комуналку

Казна та Політика
15621
Міністр фінансів Сергій Марченко виступив за посилення покарань для українців в разі прострочення зі сплати комуналки. Сам глава Мінфіну не має прямого стосунку до питання, але саме він підписував меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який передбачає посилення санкцій проти громадян в подібних випадках. Про це він розповів в інтерв’ю.
У самому ж меморандумі йдеться, що влада зобов’язалася розробити адекватні інструменти для підприємств теплопостачання для забезпечення справляння платежів з домогосподарств (у тому числі за рахунок більш високих штрафів і спрощеного законодавства).

Оплата комунальних послуг без комісії

“Цей пункт не є структурним маяком. Але нам усім важливо розуміти, що плата за комунальні послуги – обов’язок кожного громадянина. У зв’язку з пандемією держава надала офіційну можливість уникнути пені та штрафів за несплату. І, ви знаєте, відсоток оплати різко знизився”, – зазначив Марченко.
Міністр закликав громадян до відповідальності і підкреслив, що за отримані послуги потрібно платити вчасно. За його словами, це є загальноприйнятою практикою, а між суспільством і державою має бути розуміння.
“Тоді не виникатиме ситуацій, що громадяни не заплатили за послуги, далі не розрахувалися постачальники, відповідно, не отримали кошти виробники енергії. В результаті по всьому ланцюжку створена заборгованість. Зрештою ситуацію вирішує держава. Причому за рахунок громадян, оскільки вони платять податки. Тому ще раз повторюю, що не платити за послуги ЖКГ – ненормально. І в даному випадку МВФ ні до чого”, – сказав він.

Як заощадити на комуналці 2020

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас