На пунктах вагового контролю в Україні почали встановлювати камери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пунктах вагового контролю в Україні почали встановлювати камери

Казна та Політика
840
На стаціонарних пунктах габаритно-вагового контролю (ГВК) почали встановлювати перші ІТС-камери для визначення кількості та габаритів транспортних засобів, що зважуються.
Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.
Навіщо: це дозволить краще розуміти загальну ситуацію зважування на тому чи іншому пункті ГВК. Крім цього, завдяки роботі цих камер можна буде відстежувати порушення температурного режиму.
Що фіксують камери: інформацію, скільки крупногабаритних автівок проїжджає, скільки з них зупиняють та зважують, а також температуру повітря на вулиці. Якщо когось пропустять з порушенням температурного режиму, то ця інформація буде на відео.
“Кожного літа дуже гостро стоїть проблема розбиття доріг вантажівками через перевищення температурного режиму на вулиці. Особливо на півдні України, у першу чергу, потрібно контролювати це питання. Що ми вже зробили? Почали облаштовувати спеціальними камерами стаціонарні пункти ГВК. У майбутньому хочемо, щоб такі камери відстежували ситуацію на дорогах цілодобово”, – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Також у Мінінфраструктури нагадали, що на сервісі відкритих даних транспортної галузі запрацював новий розділ, що містить найактуальнішу інформацію щодо габаритно-вагового контролю на дорогах України.

Довідка Finance.ua:

Штрафи:
  • за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • від 10% до 20% – 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • понад 20% – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас