У МВФ побоюються, що інфляція буде занадто низькою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ побоюються, що інфляція буде занадто низькою

Казна та Політика
3825
З огляду на масштаб пандемії, все більше компаній можуть ставати неплатоспроможними, проте держпідтримка у вигляді кредитів тільки обтяжить такі компанії боргами.
Про це як пише Reuters, заявила головний економіст Міжнародного валютного фонду Гіта Гопінат на вебінарі, організованому МВФ і Токійським університетом. Вона також сказала, що хоча зростання цін на продукти харчування в деяких країнах прискорилося, загальна споживча інфляція, швидше за все, залишиться низькою в більшості регіонів світу, оскільки втрата робочих місць буде стримувати зростання заробітної плати.
«Ми більше боїмося, що інфляція буде занадто низькою, а не занадто високою», – сказала вона.
«Оскільки виникає більш серйозне питання про неспроможність підприємств, державна підтримка повинна більшою мірою виглядати як інвестиції в акції, а не збільшення боргів. В іншому випадку, ми отримаємо велику кількість фірм, які виходять з кризи з величезними борговими зобов’язаннями…
Якщо кредитування більше набуде форми інвестицій в акції… то це буде меншим тягарем для фірм. Це полегшить компаніям вихід з кризи», – зазначила Гопінат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас