У профільному комітеті Ради розповіли, як Україні відійти від сировинної моделі економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У профільному комітеті Ради розповіли, як Україні відійти від сировинної моделі економіки

Казна та Політика
303
Ухвалення законопроектів про локалізацію виробництва і про підтримку індустріальних парків дозволить відійти від сировинної моделі української економіки до виробництва продукції з доданою вартістю.
Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.
“Станом на сьогодні є два законопроекти, після затвердження яких я можу сказати, що, в принципі, моя місія завершена. Це – законопроект про локалізацію виробництва і законопроект про індустріальні парки. Вони ще не затверджені, ми їх тільки зареєстрували. У моєму розумінні, це два критичні законопроекти, які здатні зробити ключову річ, яку я бачу основним завданням нашого комітету. Вони змінюють економічну модель держави – з сировинної на додану вартість”, – сказав він. За його словами, сьогодні саме той час, коли потрібно приймати ці закони.
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підготувало проект постанови Кабінету міністрів про внесення змін в роботу системи державних закупівель “Прозорро”, які повинні стимулювати локалізацію виробництв в сфері машинобудування на території України. В кінці червня у Верховній Раді зареєстрували законопроекти щодо стимулювання розвитку індустріальних парків (№3724 і №3725). В них йдеться як про податкові, так і митні стимули.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас