Мегабанк долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мегабанк долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству

Особисті фінанси
22
Мегабанк долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству
Мета кампанії – навчити українців основним правилам безпеки безготівкових та онлайн-платежів.
«МЕГАБАНК» став партнером інформаційної кампанії та буде допомагати клієнтам захищати в Інтернеті свої гроші та бути краще фінансово обізнаними.
В Україні, як і у світі, найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками є соціальна інженерія – це коли люди самі переказують гроші аферистам або розкривають їм дані своїх карток.
Як зазначають у Нацбанку, якщо раніше банки боролися з накладками на банкомати, через які шахраї викрадали дані карток, – то зараз – за обізнаність населення, адже переважно люди стають жертвами шахраїв через недотримання основних правил платіжної безпеки.
Так, за даними директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олексія Шабана, у минулому році в Україні відбулося майже 72 тисячі випадків незаконних дій із платіжними картами. 58% із них сталися в інтернеті. А от шахрайство з накладками на банкомати вже майже відійшло в минуле.
У 2020-му через карантинні заходи українці все частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та покупки онлайн. З’явилися й нові сценарії у шахраїв, які під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток.
Як захистити себе розповідатимемо в липні-серпні 2020 року. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у наших соціальних мережах:
Детальніше про кампанію можна прочитати тут.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас