Між Ригою і портом Окселесунд у Швеції відкрили нову поромну лінію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Ригою і портом Окселесунд у Швеції відкрили нову поромну лінію

Світ
288
У Ризькому порту розпочала роботу нова вантажна поромна лінія. 6 липня на поромний причал SIA Man-Tess Tranzīts Ризького порту вперше прибув паром Midas нової лінії вантажоперевезень Baltic Link, поклавши початок регулярним перевезенням вантажних автомобілів між Ригою і портом Окселесунд. Пором буде щотижня здійснювати три рейси з Риги.
Про це пише ЦТС з посиланням на Sea News.
Оператором лінії Baltic Link є судноплавна компанія Wagenborg Shipping Sweden AB, яка розширює свою мережу поромних ро-ро ліній в Балтійському морі.
“Беручи до уваги особливості конкуренції в сфері поромних перевезень і розташування Ризького порту, появу ще однієї вантажної поромної лінії в нашому порту можна вважати позитивним фактом. Латвійським вантажоперевізникам пропонується ще один конкурентоспроможний логістичний маршрут в скандинавські країни, водночас спектр послуг, що надаються в Ризькому порту, розширюється. Це дозволить залучити нових клієнтів в Ризький порт і збільшити обсяги вантажів”, – зазначив голова правління Ризького Вільного порту Вієстурс Зепс.
У порту повідомляють, що до теперішнього часу регулярні ро-ро перевезення з Ризького порту забезпечувалися поромами лінії Tallink, які виконують як пасажирські, так і вантажні перевезення.
Автомобільний паром Midas (довжина – 108,5 м, ширина – 17 м) ходить під фінським прапором. Оператор лінії Wagenborg Shipping Sweden зазначає, що зі збільшенням обсягу перевезених вантажів паром Midas може бути замінений на більш потужний, у відповідності з попитом.
Нагадаємо, раніше ЦТС повідомляв, що в червні Stena Line закрила один із найстаріших в Європі поромних маршрутів. Пором Sassnitz, який обслуговував цей маршрут, буде переданий Stena RoRo, а потім або проданий, або відфрахтований.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас