Офіс UkraineInvest стане базою для "інвестиційних нянь" - Петрашко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіс UkraineInvest стане базою для "інвестиційних нянь" - Петрашко

Казна та Політика
195
Державний офіс з залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest стане базою для “інвестиційних нянь” в разі підтримки парламентом президентського законопроекту про “інвестнянь” (№3760), повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.
“Ми надали цій структурі нове дихання. По суті, він стане базою для “інвестиційних нянь”, коли парламент підтримає президентський закон”, – сказав він.
Петрашко нагадав, що в рамках перезапуску офісу було сформованно нову наглядову раду, яку очолив екс-глави уряду Аджарії Леван Варшоломідзе, заступником голови стала Алекса Чопівська.
“До наглядової ради входять Андрій Гундер, керівник Американської торгової палати, Анна Дерев’янко (виконавчий директор Європейської бізнес асоціації – ІФ), Юлія Ковалів від Офісу президента (заступник голови ОП – ІФ), Сергій Цивкач (голова правління CASES International – ІФ) – один з керівників операційно”, – додав міністр.
При цьому він підкреслив, що не має сумніву в прийнятті Верховною Радою президентського законопроекту про держпідтримку інвестпроектів зі значними інвестиціями.
“А я впевнений, що це станеться, тому що це один з найбільш прогресивних для нових проектів. Він пропонує пільги і переваги для нових інвесторів – виділення землі на пільгових умовах, звільнення від сплати податку на прибуток, від сплати певних імпортних мит в межах 30% від вартості проектів протягом 10 років. Інвестиційний договір буде підписуватися з Кабміном. Це буде практична допомога”, – пояснив глава Мінекономіки.
Як повідомлялося, законопроект №3760 президент вніс до парламенту 1 липня. Документ передбачає: закріплення гарантій інвестора шляхом укладення прямого договору з урядом України на 15 років, призначення інвестиційного менеджера, уповноваженого на супровід інвестора в процесі підготовки і реалізації проекту; надання податкових пільг – звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну нового обладнання; спрощене надання в користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту; будівництво/реконструкція суміжній інфраструктури за рахунок держави (автомобільні дороги, електричні та газові, теплові мережі, водні мережі, інженерні комунікації тощо).
Пропонується підтримувати українських і іноземних інвесторів, сума інвестицій яких має становити мінімум EUR30 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас