У МЗС повідомили про кроки з перетворення України на гаранта продовольчої безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС повідомили про кроки з перетворення України на гаранта продовольчої безпеки

Казна та Політика
340
У вівторок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів онлайн-зустріч з представниками аграрної та харчової промисловості Херсонської області. На зустрічі обговорили можливості співпраці дипломатії та бізнесу.
Повідомляється, що нарада відбулася у розвиток домовленостей за підсумками круглого столу за участі Президента України та керівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств Херсонської області та в рамках створення ефективної системи підтримки суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України та просування вітчизняних товарів і послуг на зовнішніх ринках.
Участь у дискусії взяли голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв та заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України — торговий представник України Тарас Качка, а також представники майже 20 виробничих підприємств регіону.
Учасники обговорили можливості допомоги бізнесу у проходженні процедур сертифікації та визнання української продукції на ринках інших країн, вирішення логістичних проблем та лібералізації митних правил, зазначили в МЗС.
“Ми прагнемо побудувати ефективний робочий діалог з бізнесом. Наша задача — створити таку систему взаємодії, в якій українських експортерів почують і зможуть реально допомогти”, – підкреслив міністр.
Він нагадав про перезавантаження Ради експортерів та інвесторів при МЗС України як ефективної платформи, на базі якої відбуватиметься подальша взаємодія з бізнесом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас