Великобританія виділить 100 тис. фунтів на допомогу постраждалим від паводків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія виділить 100 тис. фунтів на допомогу постраждалим від паводків в Україні

Казна та Політика
136
Велика Британія виділить 100 тисяч фунтів стерлінгів (3 млн 394 тис. 820 грн) на допомогу регіонам, які постраждали від руйнівних паводків на Заході України. Ця допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародної спільноти.
Про це повідомляє пресслужба британського посольства.
Окрім забезпечення невідкладних потреб, пов’язаних з паводками, Британія також обіцяє надати підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусного захворювання COVID-19 серед жителів західних регіонів країни.
«Наша допомога буде включати надання гігієнічних наборів і предметів першої необхідності, забезпечення питною водою та задоволення санітарних потреб. Ця підтримка також розрахована на середньострокову перспективу з метою відновлення регіону відповідно до пріоритетних потреб», — зазначили у посольстві.
Нагадаємо, з червня у західних областях України почалися сильні дощі, що призвело до підняття рівня води у річках. Через паводки підтопленими виявились тисячі будинків, а сотні їхніх мешканців довелося евакуювати. Також зруйновані дороги, мости та інші об’єкти інфраструктури.
За підрахунками Укравтодору, повінь в західних регіонах України завдала збитків дорожньому господарству на 234,4 млн гривень.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас