Портфель депозитів фізичних осіб ПУМБ в гривні досяг 10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портфель депозитів фізичних осіб ПУМБ в гривні досяг 10 млрд

Кредит&Депозит
54
Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) в другому кварталі 2020 року наростив портфель пасивів. З початку 2020 року портфель гривневих депозитів фізосіб ПУМБ збільшився на 22% або +1 798 млн грн, досягши станом на 02.07.2020 року позначки 10,021 млрд грн.
За офіційними даними НБУ ПУМБ увійшов до ТОП-5 банків (серед 75 діючих в України банків) за приростом роздрібного депозитного портфелю у нац. валюті у 2019 році. Так зокрема ПУМБ посів:
  • 4 місце – по приросту загального (кошти на вимогу та строкові депозити) портфелю в гривні.
  • 5 місце – за обсягом приросту строкових депозитів фізичних осіб у гривні.
В структурі загального обсягу депозитного портфеля роздрібних клієнтів ПУМБ частка гривневих вкладів на сьогодні складає понад 55%. При цьому, для порівняння, ще на початок 2019 року цей показник ледь перевищував 44%.
В структурі депозитного гривневого портфеля переважає строковий депозит «Дохідний» – на нього припадає понад 65% портфеля. Максимальна дохідність за вкладом складає до 10% річних в гривні.
Приріст депозитного портфеля в гривні зумовлений рядом факторів. Бажаючи зафіксувати більш високу дохідність, існуючі та нові клієнти банку відкривають нові депозити саме у гривні. Найпопулярніша комбінація – класичний строковий депозит («Дохідний») та депозит на вимогу («Вільний). В середньому, один клієнт ПУМБ має 2 діючих депозити. Більше 80% депозитів клієнти пролонгують на новий термін.
«Депозити і надалі залишаються найкращою альтернативою для зберігання коштів. В період карантину і кризи ПУМБ вкотре показав себе як надійного партнера. Високий рівень ліквідності, хороша репутація, підкріплені продуктовою лінійкою депозитних продуктів, серед яких кожен може знайти вклад з підходящими умовами, – ось ті фактори, за які все більше українців обирають ПУМБ своїм банком для депозитів», – прокоментував Дмитро Поліщук, директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ.
Також на ріст гривневого портфеля пасивів впливає значно вища, ніж за валютними вкладами, дохідність. Ставки за гривневими депозитами в ПУМБ складають: до 10% річних для «Дохідного», до 8,5% річних для «Накопичувального» та до 7% річних для «Вільного» депозиту.
Варто відзначити, що в умовах карантину населення меншими, ніж у минулі роки, темпами витрачає раніше сформовані заощадження та, на противагу, нарощує їх приріст на рахунках у ПУМБ із нових надходжень доходів, які на даний момент суттєво не зменшуються в умовах мінімальної інфляції та відносної стабільності валютного курсу.
За даними НБУ станом на 1 травня 2020 року ПУМБ посідає 7 місце серед усіх банків в Україні за загальним (у гривневому эквіваленті) обсягом депозитного портфеля фізичних осіб , та 1 місце за загальним обсягом депозитного портфеля фізичних осіб серед банків з приватним капіталом. Загальний портфель коштів роздрібних клієнтів ПУМБ, який включає залишки на строкових депозитах та вкладах на вимогу в гривні та іноземних валютах, а також залишки на поточних (карткових) рахунках, станом на 1 травня 2020 року склав 23,571 млрд.грн. (у гривневому эквіваленті).
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас