НБУ провів перший аукціон своп процентної ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ провів перший аукціон своп процентної ставки

Казна та Політика
391
Відбувся перший аукціон своп процентної ставки, в якому взяли участь чотири банки.
Про це повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ).
Зазначається, що загальний обсяг заявок склав 1,38 мільярда гривень. З них були задоволені заявки двох банків на 20 мільйонів гривень. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається в залежності від значень індексу UONIA, становила 6,5%.
“На першому аукціоні банки придивлялися до нового інструменту і намагалися визначити в ході торгів цінові орієнтири, які б влаштовували і їх, і Національний банк. Тому обсяг укладених угод був досить незначний. Втім, задані цінові параметри будуть виступати певним орієнтиром для банків при наступних аукціонах. Ми очікуємо зростання попиту на цей інструмент, адже він дозволяє банкам знижувати власні процентні ризики при кредитуванні”, – наводяться в повідомленні слова заступника глави Нацбанку Олега Чурія.
За його словами, не всі банки встигли укласти генеральні договори з Нацбанком і завершити процедури внутрішнього погодження для участі в першому аукціоні. Це дає підстави очікувати збільшення кількості учасників наступного аукціону, який повинен відбутися вже в серпні, зазначив Чурій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас