У Раді пропонують врегулювати рух електросамокатів і легкого транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують врегулювати рух електросамокатів і легкого транспорту

Особисті фінанси
739
У Раді запропонували законопроєкт №3023, згідно з яким водії персонального легкого електротранспорту можуть стати повноправними учасниками дорожнього руху з певними обов’язками.
Про це повідомив нардеп із фракції «Слуга народу» Олександр Горенюк у своєму FACEBOOK.
Кого відносять до категорії водіїв персонального легкого електротранспорту: особи, які пересуваються на одно-, дво- або триколісному транспортному засобі — електричних скутерах, сіґвеях, гіробордах, гіроскутерах тощо. Водночас, законопроєкт не стосується інвалідних візків та велосипедів, обладнаних електродвигунами.
Пропонують такі правила їзди для них:
  • їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а якщо їх немає — по краю проїжджої частини дороги, вулиці чи узбіччям. Тротуари до переліку дозволених шляхів не входять;
  • використовувати технічно справний та належним чином обладнаний транспорт;
  • рухатися по дорогах і спеціальних велосипедних доріжках попутно із загальним потоком транспортних засобів;
  • керувати транспортом, що обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами. Проте ця вимога не поширюється на той випадок, якщо немає можливості облаштувати відповідне обладнання;
Покарання. За недотримання правил власників електротранспорту сигналів регулювання дорожнього руху, перехід ними проїжджої частини у невстановлених місцях тягнуть за собою попередження або штраф у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів — 51 грн. А за порушення правил дорожнього руху необхідно буде сплатити штраф — п’ять неоподатковуваних мінімумів – 85 грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас