Boeing провела успішне тестування парашутної системи капсули Starliner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing провела успішне тестування парашутної системи капсули Starliner

Технології&Авто
948
Компанія Boeing провела чергову тестову перевірку парашутів космічного корабля Starliner.
Цього разу компанія зосередилася на перевірці роботи парашутної системи при несприятливій комбінації чинників. Boeing хотіла переконатися, що парашути будуть правильно надуватися, навіть якщо на початковій стадії розкриття відбудеться переривання процедури.
Команда додала в програму тестування імітований збій. Тим самим було попереджено розкриття одного з трьох основних парашутів Starliner. При цьому випробувальний апарат все ж благополучно приземлився приблизно через дві з половиною хвилини після скидання, навіть незважаючи на далеко не ідеальні умови. Таким чином, випробування були визнані успішними.
Надалі Boeing має намір використовувати зібрані дані для підвищення надійності парашутів Starliner, перш ніж приступити до пілотованих польотів. Компанія також поділиться зібраними даними з NASA, щоб агентство могло використовувати їх для власних космічних апаратів.
Starliner – це одна з комерційних пасажирських капсул, призначених для доставки американських астронавтів у космос разом зі SpaceX Crew Dragon. На жаль, капсула не змогла досягти МКС під час свого першого випробувального польоту в грудні, тому що вона не вийшла на потрібну орбіту. Розслідування показало, що Boeing не проводила комплексних випробувань капсули, що допомогло б завчасно виявити недоліки, які і призвели до невдачі випробувального польоту. Агентство NASA затвердило план Boeing, який передбачає ще один безпілотний тестовий запуск, але його дату ще не оголошено.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас