Майже 75% транзакцій на криптобіржах несуть ризик відмивання грошей - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 75% транзакцій на криптобіржах несуть ризик відмивання грошей - експерти

Фінтех і Картки
415
Близько 74% біткойнів у міжбіржових транзакціях в 2019 році переміщалися через кордони.
Як вважають фахівці аналітичної компанії CipherTrace, це несе ризик відмивання грошей в умовах недостатніх заходів KYC/AML і ставить під удар банки.
Вони проаналізували, як впровадження рекомендацій Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) для криптовалютної галузі позначиться на банках, які все більше залучаються до обслуговування учасників галузі.
За інформацією видання, FATF в червні минулого року опублікувала нові правила для постачальників послуг віртуальних активів (VASPs). На їх впровадження організація відвела 12 місяців.
Вивчивши процедури KYC у 500 провідних VASPs, фахівці компанії оцінили у 57% з них відповідні протоколи як слабкі або недостатні. Рік тому ця цифра була вищою – 67%, нагадали в CipherTrace.
Транскордонний характер біткойнів, при недостатніх заходах KYC/AML несе високий ризик використання криптовалюти для відмивання грошей, вважають в компанії. Злочинці постійно шукають нові лазівки і швидко їх використовують, зазначили аналітики.
Участь в транзакції VASP зі слабкими або відсутніми процедурами KYC/AML ставить під удар регуляторів банки, як покупця криптовалюти, так і продавця, якщо в угоді задіяні фіатні гроші. За оцінкою CipherTrace, типовий великий банк США обробляє за рік понад $2 млрд платежів, пов’язаних з криптовалютою, не ідентифікуючи їх як такі.
Фахівці компанії вважають, що поодинці банкам з цією проблемою не впоратися – необхідне посилення відповідних заходів з боку криптовалютної галузі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас