Скільки часу треба на відновлення світової економіки: прогноз Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки часу треба на відновлення світової економіки: прогноз Dragon Capital

Казна та Політика
1785
Пандемія коронавіруса не призведе до суттєвого обмеження глобалізації та збитків для світової економіки й фінансових ринків. На відновлення докризових показників знадобиться від 2 до 4 років. Про це в коментарі UA.News розповів інвестиційний банкір, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів компанії Dragon Capital Сергій Фурса.
На думку експерта, нинішня економічна криза у світі триватиме доти, доки не з’явиться вакцина від коронавірусу. Аналітик нагадав, що медики прогнозують появу вакцини уже наступної зими і, на його думку, після запуску розробки в серію, ситуація стабілізується.
Економіст також вказав, що на вихід світової економіки з кризи, знадобиться від двох до чотирьох років.
«Повернення до показників докарантинного періоду залежатиме від того, як швидко на той момент відновиться світова економіка. До пандемії світова економіка зростала 10 років поспіль і була в дуже хорошій формі та на дуже високих рівнях. Тому знадобиться від 2 до 4 років для відновлення докарантинних показників», – зазначив він.
Аналітик також переконаний, що світові фінансові ринки «зараз почувають себе чудово» за рахунок того, що США й ЄС борються з кризою «за принципом друкування грошей». За його словами, ці кошти йдуть на фондовий ринок, і ключові індекси торгуються дуже недалеко від своїх історичних максимумів, що робить ситуацію на фондовому ринку відносно стабільною.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас