Безпечні платежі для бізнесу - поради експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпечні платежі для бізнесу - поради експерта

Особисті фінанси
356
Пандемія і карантин призвели до збільшення кількості шахраїв, які “наживаються” на переказах з платіжних карток.
Про це розповів Сергій Козлов, директор фінансової компанії “Адеміо” (Monopay.ua), на вебінарі “FinUpDate: Випуск 9. Цифрові платежі та правила безпеки на кожен день”. Учасники вебінару не тільки дізналися більше про платіжні інструменти та як безпечно оплачувати покупки і здійснювати грошові перекази, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу – 4bill, UFL.
За його словами, існує окремий стандарт для бізнесу, який хоче приймати до оплати картки – без цієї сертифікації бізнес не має права приймати і зберігати у себе на сайті банківські картки.
“Все цифрове господарство бізнесу – це відкритий сейф. Якщо ви не проходили стандарт PCI DSS, то до вас можуть залізти шахраї і щось вкрасти”,-розповів Козлов.

Найкращі кредитні картки для онлайн-платежів

Крім цього сертифіката, у бізнесу є спосіб, коли магазини, які приймають платежі, можуть домовитися з партнером, у якого є сертифікат Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), а це як правило банки і платіжні провайдери. В такому разі провайдер дає бізнесу окрему сторінку, куди клієнти заносять номер картки, і всі операції проходять таким чином, що на сайті бізнесу буде відображатися тільки результат – пройшла угода чи ні.
“Важливий момент: якщо ви отримали гроші за карткою, це не означає, що вони на 100 відсотків ваші. У міжнародних платіжних системах є процедури так званого оскарження транзакцій: якщо гроші були вкрадені, то потерпілий йде в банк, пише заяву, і відбувається процес оскарження транзакції. Залежно від того, хто винен, чому і де виникла дірка, хто вкрав дані – ці кошти можуть повернутися чи ні. При цьому процедура не безкоштовна, вартість однієї – 15 євро”, – зазначив експерт.
Тому завжди потрібно враховувати фактор безпеки, адже разом зі зручністю платіжних карток завжди є ризики крадіжки даних з них.
До речі, платіжний сервіс 4bill запускає нову програму IPW – Individual Pay Way або індивідуальний спосіб оплати. Багатофункціональна програма призначена не тільки для спрощення прийому і відправки платежів, але і являє собою готове платіжне рішення нового покоління. Можливість отримати IPW обмежена. Лише 30 компаній, що першими залишили заявку, в межах цієї програми отримають від 4bill розгорнуту аналітику по своєму бізнесу. Щоб взяти участь, заповніть форму: https://bit.ly/2A32vxz.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас