Браузер Apple Safari дозволить авторизуватися на сайтах за допомогою Face ID і Touch ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Браузер Apple Safari дозволить авторизуватися на сайтах за допомогою Face ID і Touch ID

Технології&Авто
246
Браузер Safari 14, який буде поставлятися разом з iOS 14 і macOS 14, дозволить користувачам проходити аутентифікацію на веб-сайтах за допомогою Face ID або Touch ID. Як і багато іншого, ця функція була представлена розробниками на нещодавній конференції WWDC 2020.
Наявність функції авторизації на сайтах за допомогою Face ID або Touch ID було підтверджено в бета-версії Safari. Функція побудована на базі компонента WebAuthn і стандарту FIDO2. Вона покликана зробити процес входу на сайти таким же простим, як авторизація в додатках, захищених від стороннього доступу за допомогою Face ID або Touch ID.
WebAuthn являє собою API, який прагне зробити авторизацію на веб-сайтах простішою і безпечнішою. На відміну від паролів, які часто підбираються зловмисниками і вразливі до фішингових атак, WebAuthn задіє шифрування і може використовуватися з іншими засобами забезпечення безпеки, такими як біометричні дані або апаратні ключі безпеки. Сайтам потрібно додати підтримку підтвердження особи таким способом, щоб користувачі могли проходити авторизацію через Face ID або Touch ID.
Це не перший випадок, коли Apple реалізує підтримку функцій на основі стандарту FIDO2. У минулому році в iOS 13.3 з’явилася підтримка фізичних ключів безпеки, сумісних з FIDO2, а не так давно у користувачів з’явилася можливість авторизації таким чином в обліковому записі Google на пристроях з iOS. Апаратний ключ безпеки забезпечує додатковий захист облікового запису, оскільки зловмисникам потрібно мати фізичний доступ до нього, щоб пройти авторизацію в обліковому записі замість користувача.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас