Нові комп'ютери Mac на процесорах Apple не будуть підтримувати встановлення Windows — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові комп'ютери Mac на процесорах Apple не будуть підтримувати встановлення Windows

Фондовий ринок
835
До кінця року Apple виведе на ринок перші комп’ютери Mac на процесорах ARM власної розробки. Однак запустити на них Windows за допомогою Boot Camp не вийде. Справа в тому, що Microsoft зараз ліцензує Windows 10 on ARM тільки для попереднього встановлення OEM-виробниками на новому обладнанні, і жодних інших (офіційних) способів отримати копію цієї ОС (купывля ліцензії або безкоштовне встановлення) немає.
Від відповіді на уточнювальне запитання редактора сайту The Verge щодо оновлення політики, щоб в майбутньому дозволити Boot Camp на комп’ютерах Mac з процесорами ARM, представник Microsoft ухилився, зазначивши, що «на сьогодні більше оновлень немає».
Apple тісно співпрацює з Microsoft, щоб забезпечити повну готовність ПЗ Office до моменту виходу нових Mac з процесорами ARM в кінці цього року, але про відсутність підтримки Boot Camp на WWDC ніхто не говорив. Тобто, не можна повністю виключати можливість співпраці над забезпеченням якоїсь сумісності, але в такому випадку Microsoft довелося б розширити програму ліцензування Windows 10 on ARM.
Ще один альтернативний спосіб встановлення Windows на Mac – віртуалізація. Однак відомі додатки на зразок VMWare або Parallels не будуть підтримуватися новим транслятором Apple Rosetta 2. Розробникам додатків віртуальних машин для забезпечення сумісності з Mac на ARM доведеться повністю все переробляти, і поки що абсолютно неясно, чи планують VMWare, Parallels та інші додавати підтримку Windows в свої програми і чи буде взагалі якесь робоче рішення для запуску Windows on ARM.
Apple продемонструвала Parallels Desktop з Linux на віртуальній машині, але без згадки про Windows. І хоча VMWare цікавилася у спільноти, яким чином вони хочуть використовувати засоби віртуалізації Fusion на комп’ютерах Mac з процесорами ARM, поки що жодних конкретних анонсів про створення ПЗ не було.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас