Mercedes-Benz і Nvidia створять автомобільні суперкомп'ютери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz і Nvidia створять автомобільні суперкомп'ютери

Технології&Авто
281
Nvidia і Mercedes-Benz заявили про розробку обчислювальної платформи нового покоління для автомобілів – такого собі нішевого суперкомп’ютера.
За задумом розробників, він буде підтримувати всі найсучасніші технології: від автопаркувальника і автопілота третього рівня до оновлень по повітрю. Представники Daimler заявили, що нова технологія з’явиться в авто Mercedes-Benz з 2024 року.
В основу автомобільного суперкомп’ютера ляже платформа Nvidia Drive з однокристальною платформою Orin на базі архітектури Ampere і повним програмним стеком, створеним для ШІ-додатків автоматизованого водіння.
У міру розвитку фреймворку можна буде оновлювати ПЗ будь-якого автомобіля і додавати нові функції автоматизованого водіння – приблизно так, як це зараз здійснюється в автомобілях Tesla.
Також обіцяно вдосконалення функцій комфорту і безпеки. Так, Nvidia Drive може відстежувати положення голови і руху очей водія для оцінки втоми. Залежно від уподобань автовиробника система може попереджати водія про необхідність відпочинку звуковими, візуальними або тактильними сигналами.
Ола Кялленіус (Ola Källenius), голова ради директорів Daimler AG і голова Mercedes-Benz Cars, зазначив: «В основу нової платформи всіх майбутніх автомобілів Mercedes-Benz ляже ефективна, централізована система, що програмно визначається. Обчислювальна архітектура NVIDIA з AI-алгоритмами допоможе нам швидше перейти до автономного водіння. Нові можливості та оновлення будуть завантажуватися з хмари, підвищуючи безпеку і цінність і збільшуючи радість від володіння для всіх власників автомобілів Mercedes-Benz”.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас